Systrarna Nymans delikatessbutik

I Systrarna Nymans delikatessbutik ska det finnas något - eller mycket - för alla! Vi försöker hålla ett brett sortiment och vill gärna ha sådant som inte finns att köpa i alla andra butiker. Just vår blandning av varor ska kännas unik!

Här har vi försökt tänka på alla tillfällen och anpassar utbudet efter säsong, helger och högtider. Till jul har vi tillbehör till julbordet, vackra inslagna julklappar, ostbrickor och julgodis för alla smaker. Till påsk är butiken full med påskgodis. Inför sommaren fyller vi på med fina presenter till sommaravslutningar, examen och dessutom med korvar, såser, dip och tillbehör till grillning. I augusti och lite längre fram är det dags för ostbrickan till kräftorna.

Bild på Systrarna Nymans rika utbud av bröd

Bröd

Bröd till Dalby från Patisseriets bageri. Varje dag säljer vi bröd från Patisseriets bageri. Dagsfärskt härligt surdegsbröd, levain, vetesurdeg, Pain de mie, danskt rågbröd och en massa härliga frallor, baguetter.

Dessutom har vi kanel- och kardemummabullar!

Förbeställ gärna om ni vill ha något extra eller om ni behöver mycket av något!

Bild på Systrarna Nymans rika utbud av kaffe

Kaffe

Systrarna Nymans kaffesortiment kommer från olika rosterier och tillverkare. Vi vill ha något för alla smaker och för alla sorters bryggmetoder. Johan & Nyström och Sandby Kafferosteri är våra stående leverantörer just nu, men vi planerar att ta in mycket mer från mindre rosterier rumt om i Skåne och även från resten av landet.

Vi har en alldeles egen rost "Dalbykaffe" från Sandbykafferosteri. Ett mjukt runt allroundkaffe med toner av choklad. Givetvis är vårt kaffe Direct trade och ekocertifierat.

Bild på några av Systrarna Nymans stora sortiment av teer

Te

Teerna är en del av vår ryggrad. Vi har över 100 olika sorters teer i vårt sortiment och alla har sina favoriter. Svart, grönt, rött eller vitt te. Te med fruktsmak, klassiska frukostteer, Oolongte, Lapsang eller vitt fint te. Många teer är ekologiska, fairtrade och de flesta är med naturliga smakämnen och alltid fräscha. Vi gör egna blandningar som bara finns att köpa hos oss! Kom in och prova!

Vårt egna Dalby te är ett svart te med smak av bergamott och citron, dekorerat med rosa rosenblad. Allt ekologiskt certifierat. En perfekt present att ha med sig bort!

Bild på en del av Systrarna Nymans ostdisk

Ost

I ostdisken trängs ostar från hela europa! Här samsas franska, danska, italienska, engelska och holländska ostar från ko, get eller får. Här finns alltid några ekologiska alternativ, opastöriserade ostar, laktosfria ostar och ostar för mjölkallergiker. De flesta ostarna kommer till oss från Möllans ost, men vi har ibland också gästspel från mindre mejerier eller lokala producenter. Till osten har vi alla tillbehör; kex, marmelad av alla sorter, fikon, knäckebröd och en hel del tillfälliga gäster!

En bild på en del av Systrarna Nymans ostdisk

Chark

Bland köttvarorna botaniserar vi helvilt bland olika leverantörer och tillverkare. Vi vill gärna ha ett bassortiment med olika sorters salami, serrano/parma och chorizo. Från den lokala marknaden är vi stolta återförsäljare av Tockafarmarens fina produkter. Här har vi också ett stort urval av grekiska inläggningar av oliver, soltorkade tomat, fetaostfyllda vinbladsdolmar eller pepparfrukter från vår grekiska leverantör Alexander The Greek.

Bild på några sorter av Systrarna Nymans choklad

Choklad & godis

Systrarna älskar choklad! Här väljer vi med hjärtat och har ett stort sortiment av praliner, både i lösvikt och i förpackning. Vi har ekologisk choklad, rättvist odlad, alla olika kakaohalter, handgjord choklad med vacker garnering, fylld choklad och fin kakao. Vi har stora choklad, små smakbitar, kartonger och lådor, choklad från Malmö Chokladfabrik, Thorntons Toffe och en massa andra kända och mer okända märken. Dessutom inser vi att folk tycker om annat än choklad och är väldigt stolta över vårt stora laktitssortiment bland annat från Kolsvart i Malmö, isländsk lakrits och lakrits från Almaregården.

Bild på en del av Systrarna Nymans sortiment av olja och vinäger

Oljor, vinäger snacks och tillbehör

Bland resten av sortimentet brukar vi alltid nämna våra olivoljor från Portugal Valley. De har en alldeles speciell historia i våra liv. Oljorna finns i fyra olika styrkor och kommer från små odlare i Portugal. De är naturliga väldigt prisvärda och smakar underbart. Från närområdet har vi Farmors Lycka - rapsolja från Österlen.

Vi har också ett stort sortiment av snacks, underbara tryffelchips från spanska Torres, italienska grissini och olivoljeskorpor från grekland. De är alla handgjorda, och chipsen friterade i olja av hög kvalitet och med spännande smaker.

Bild på Systrarna Nymans Hinza väskor i olika färger

Presenter

Vi har även andra saker än delikatesser i vår butik. Vi har Hinza-väskan i två olika storlekar och i flera olika färger. Vi har porslin från Melli Mello, Roy Kirkham och många andra. Vi har tvålar, doftljus och stort och smått att ge bort till andra eller sig själv.

Alla presenter packas in fint i presentkorgar, cellofan eller i våra fina presentlådor, handgjorda i svensk furuträ.